Gasolgrill

Gasolgrillen börjar pryda allt fler balkonger och villa altaner. Desto fler personer uppskattar gasolgrillens enkelhet och dess lätta sätt att reglera värmen. 

Fördelar med gasolgrill

Gasolgrillen har sina fördelar precis som kolgrillen har sina. Gasolgrillens snabbhet och dess enkelhet att reglera värmen gör att man enkelt kan ställe in dess olika element till både hög och låg värme. Detta gör att man smidigt kan ha ena sidan av gasolgrillen på indirekt värme där man låter maten vila och den andra sidan på hög värme där man grillar hårt och sätter färg på maten. Gasolgrillen är också användarmässigt billigare än kolgrillen och du kommer grilla betydligt oftare än med kolgrillen.

Nackdelar med gasolgrill

Gasolgrillar är oftast större och betydligt tyngre än kolgrillen. Grillen blir också betydligt smustigare än kolgrillen då fett och matrester rinner ner till brännarna. Man borde göra rent gasolgrillen varje gång då det annars ligger fett och rester som pyr när man grillar. När grillen sedan tänds och man inte har tvättat den bildas gifiga ämnen, så kallade polycykliska kolväten.

Dyra gasolgrillar

 

Billiga gasolgrillar

 

Weber Summit

Det finns ingen bättre och exklusivare grill. Weber summits Gasolgrill har bland annat 6 brännare, sidorbrännare och rök. Utrustningslistan är oändlig. Detta är gasolgrillarnas fader.

Landmann pantera

Behändig och liten grill som passar lika bra i båten som på balkongen. Fungerar utmärkt att ta med överallt då denna gasolgrill passar med små gasoltuber.

Landmann Avalon

Landmanns mest påkostade grill i deras gasolgrills serie. Landman Avalon är utvecklad efter deras tidigare exklusiva modeller men med fler extra detaljer. Alla galler i gjutjärn och ledbelysning i alla vreden.

Weber Q1200

Liten och behändig gasolgrill som ger en exklusiv känsla med dem två utfällbara sidoborden. Snabb uppvärmning och passar som bäst till mindre maträtter.

Broil King Baron

Med en Broil King Baron grill kommer du lätt upp hög värme i grillugnen och den passar både för direkt och indirekt grillning. Vändbara rejäla gjutjärnsgaller ger maten de perfekta grillränderna.

Weber Go-Anywhere

Webers kolgrill Go-Anywhere har nu kommit med gasol. Grillen blir snabbt varm och den är smidig att ta med då den är lätt att stuva i bakluckan, husvagnen eller båten.